Norwegian English German

Online Booking


SPA booking

Historie

 

I 1928 bestemte tre lokale kjøpmenn å bygge hotellet, majestetisk plassert på en høyde 250 meter fra Spornes strand. Hotellet ble raskt en suksess.
Utsikten var formidabel, og folk fra fjern og nær oppdaget denne perlen, med godt klima og et utrolig flott landskap.

Flere begynte å tjene penger og overklassen benyttet hotellet flittig.

Her var fine fruer og herrer til flotte middager og festligheter .
Etter hvert ble etterspørselen så stor at man måtte utvide med flere værelser, likevel måtte man i perioder bestille rom året i forveien for å sikre seg plass.

Under sosiale sammenkomster ble det snakket høyt, røyket og diskutert.

Temaene var mange, og ofte av internasjonal karakter , kanskje mimret man om en nylig svunnet storhetstid. Med seilskuter og hektisk handel, var Arendal blant Europas Historien største havner.

Kanskje diskuterte de hvordan man skulle styre unna de samme feilene som ble gjort før krakket i 1886, nå som rederiene i området begynte å komme seg på fote?

Det er nok heller ikke fritt for at været også den gang kunne være et yndet samtaleemne, for ved Arendal Herregaard er man i umiddelbar nærhet av sjøen. Naturkreftene kan saktens skape nok dramatikk, og det fortelles om dager man trodde hotellet skulle blåse på sjøen og bli slått til pinneved!

Dette skjedde heldigvis ikke.

Derfor kan vi nå 80 år etter at hotellet første gang ble åpnet, tilby komfortabel overnatting, utsøkt mat og gode opplevelser på en herregaard som fremdeles har en sjarmerende atmosfære, midt i et landskap som er like fantastisk som den gang.