Velkommen til Raet Nasjonalpark

Utforsk Norges skattekiste av kystnatur

Bo et rullesteinkast fra Raet

Velkommen til Raet Nasjonalpark, en perle langs kysten av Aust-Agder som byr på enestående naturopplevelser og fascinerende kulturarv. Med Arendal Herregaard Hotel som ditt utgangspunkt, er du bare et steinkast unna denne unike naturparken som strekker seg langs kysten fra Arendal til Grimstad.

 

Nasjonalparken

Raet Nasjonalpark er et paradis for naturelskere og eventyrlystne sjeler. Utforsk det dramatiske landskapet av klipper, strender, skoger og urørte kystområder. Ta en avslappende spasertur langs kyststiene og la deg fortrylle av det bølgende havet og den friske sjøluften. Eller legg ut på en mer utfordrende vandretur og bli belønnet med spektakulære panoramautsikter over Skagerrak.

I Raet Nasjonalpark kan du oppleve et rikt dyreliv og et mangfold av plantearter. Hold øynene åpne for sjeldne fuglearter som hekker langs kysten, og la deg begeistre av de vakre rullesteinsstrendene som strekker seg langs Tromøya. Dette er et eldorado for naturfotografer og fuglekikkere!

For de som er interessert i historie og kultur, har Raet Nasjonalpark også mye å by på. Utforsk de gamle kystgårdene og lær om hvordan mennesker gjennom tidene har levd i harmoni med naturen langs kysten av Aust-Agder. Besøk også de historiske fyrtårnene som står som voktere langs kystlinjen og forteller historien om Norges maritime arv.

Enten du er ute etter avslapning, eventyr eller kulturelle opplevelser, vil Raet Nasjonalpark ikke skuffe. Ta med familien, venner eller kolleger og opplev det beste av norsk natur rett utenfor døren til Arendal Herregaard Hotel. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en uforglemmelig opplevelse ved kysten av Aust-Agder!